SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya’da yeni 'Hükümet Konağı' için yer teslimi yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2026 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2026 15:09
Kaynak: IGF
Mudanya’da yeni 'Hükümet Konağı' için yer teslimi yapıldı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde uzun süredir gündemde olan yeni Hükümet Konağı 223,7 milyon liralık yatırımla hayata geçirilmeye hazırlanırken, söz konusu proje için ihale süreci tamamlandı. İnşaatın önümüzdeki hafta başlaması planlanıyor.

BURSA (İGFA) - Mudanya'da 44 yıldır ilçeye hizmet veren Hükümet Konağı’nın ‘depreme dayanıksız’ olduğu gerekçesiyle 2021 yılı Ekim ayında yıkıldıktan sonra çeşitli gerekçelerle yapılamayan binanın bu yılki yatırım programına alınarak Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) aracılığıyla ihalesi gerçekleştirildi.

AK Parti Mudanya İlçe Başkan Vekili Engin Dak, meclis üyeleri ve ilçe yöneticileriyle birlikte söz konusu proje alanında açıklama yaptı. İhale sürecinin tamamlandığını ve inşaat çalışmalarının önümüzdeki hafta başlayacağını duyuran Başkan Vekili Dak, mevcut hükümet konağının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 17 Eylül 2021’de yıkım kararı alındığını anımsattı. O tarihten bu yana kamu hizmetlerinin farklı noktalarda sürdürüldüğünü ifade eden Dak, 6 Şubat depremlerinin ardından devlet yatırımlarının öncelikle afet bölgesine yönlendirilmesi nedeniyle projenin ertelenerek bugünlere geldiğini söyledi.

İHALE 223,7 MİLYON LİRAYA SONUÇLANDI

Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) aracılığıyla yürütülen proje kapsamında 25 Ağustos 2026’da gerçekleştirilen ihaleyi 223 milyon 700 bin lira bedelle kazanan yüklenici firmayla sözleşmenin imzalanması ardından yakın zamana kadar Tekel Otoparkı olarak kullanılan alan için yer tesliminin yapıldığını ve sözleşmeye göre yapım süresinin 550 gün olarak belirlendiğini duyuran Engin Dak, yeni hükümet konağının 28 Mart 2028’de tamamlanmasının planlandığını açıkladı.

6 bin 519 metrekarelik modern hizmet binasında yeni Hükümet Konağı'nın yaklaşık bin 337 metrekare taban alanı, 6 bin 519 metrekare toplam inşaat alanı ile bir bodrum, bir zemin ve üç kat olmak üzere toplam 5 kattan oluşacağının bilgisini veren Dak, projenin tamamlanmasıyla birlikte Mudanya’da kamu hizmetlerinin daha modern ve uygun koşullarda sunulması hedeflendiğini kaydetti.

FORE KAZIK UYGULAMASI YAPILACAK

Denize yakın konum ve yer altı su seviyesinin yüksekliği dolayısıyla temel çalışmalarında özel bir hazırlık yürütüldüğünü de anlatan AK Parti Mudanya İlçe Başkan Vekili Engin Dak, bu kapsamda 136 adet, 15 metre derinliğinde fore kazık uygulaması yapılacağını, temel öncesi hazırlıkların sürdüğünü belirterek, projenin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını temenni etti.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.